Home » Routes

Routes

Collage

Een dagje heerlijk scooter rijden begint bij Boalse Brommers. Ons Vespa scooterverhuurbedrijf is ideaal gelegen tussen de Noord Brabantse vlaktes en het prachtige Kempische landschap op een half uurtje rijden van Breda en Tilburg en op slechts een kwartiertje rijden van Turnhout en Hoogstraten. Bij de huur van onze Vespa scooters zit een GPS inbegrepen in de prijs, hierop hebben we voor u al enkele pareltjes van routes geïnstalleerd maar je kan ook uiteraard zelf een bestemming kiezen.

Velen kiezen er trouwens voor om gewoon zorgeloos te toeren met de scooter en elk leuk straatje te nemen waar ze zin hebben, gewoon rijden, pure vrijheid. Uiteindelijk wijst de GPS je met één druk op de knop terug de weg naar Boalse Brommers.

Rijd je liever met je Vespa één van onze uitgestippelde routes dan hebben we enkel leuke exemplaren voor je. Onze routes doorkruisen het weidse platteland van de Belgische-Nederlandse grensstreek gecombineerd met tal van bezienswaardigheden. Een echte topper is onze aardbeienroute.

“Aardbeienroute”
Vanuit Baarle rijd je naar het startpunt van de aardbeienroute die zich bevindt aan de 105 meter hoger Catherina kerk van de stad Hoogstraten. Onderweg passeert je route door een prachtig natuurgebied, het land van Mark & Merkske. Met een stevig portie zon lijken de uitgestrekte vlaktes en vennen een op een idyllische plaats in Afrika maar in plaats van olifanten zie je honderden ganzen en andere watervogels die deze gebieden tot hun verblijfplaats gekozen hebben.

Eénmaal aangekomen in Hoogstraten kan de aardbeienroute echt beginnen. De Hoogstratense aardbeien zijn de mooiste en lekkerste van het land en met een productie van 35 miljoen kilo vormt Hoogstraten het onbetwiste centrum van de aardbeienteelt. De aardbeienroute komt door Hoogstraten, Meer, Meersel-Dreef, Meerle, Castelré en Minderhout. Onderweg passeer je heel wat serres met aardbeien en aardbeienvelden. Vele telers hebben langs de route een aardbeienautomaat geplaatst waaruit je kraak verse aardbeien kan halen. Dit is dus je kans om te proeven van de echte “Hoogstraatse Koninginnen”.

Een metgezel die je vaak tegenkomt op je route is de “Mark”. Dit kronkelend idyllisch riviertje ontspringt in Merksplas, waar het daar nog kabbelend beekje uit zal groeien tot een brede rivier dit uitmondt in Breda. Wist je trouwens dat de volledige Mark fungeert ook als natuurlijke grens tussen België en Nederland. Een groot deel van de Mark is bovendien ook beschermd als natuurgebied wat zorgt voor fantastisch mooie taferelen.

Een heerlijk plekje aan de Mark is de Laermolen in Minderhout. Deze 14de -eeuwse watermolen werd inmiddels in vroegere glorie hersteld en in terug in gebruik door echte gepassioneerde molenaars. Als je het waterrad ziet draaien en de deur staat open, kan je altijd even gaan kijken.

Een leuke tussenstop op de route is Meersel-Dreef. Dit is het meest noordelijke stukje België. De locatie Meersel Dreef wordt gedomineerd door het oude klooster en de bijhorende Lourdesgrot in het Mariapark vormt een populaire plaats voor bedevaarders en toeristen. Neem hier even de tijd op te pauzeren op één van de uitnodigende terrasjes en gezellige sfeer in het centrum.

Vespa Verhuur Baarle