Home » FAQ

FAQ

“Boalse Brommers” is een kleinschalig scooterverhuurbedrijf gevestigd in de gemeente Baarle-Hertog / Baarle-Nassau. Onze regio staat bekend een groot netwerk aan landelijke wegen met ver uitgestrekte groene vlaktes. De ideale basis dus voor een dagje heerlijk scooteren. Op dit moment beschikken we over 4 splinternieuwe Vespa Primavera scooters aangekocht in het voorjaar van 2021.

Maak kennis met de unieke ervaring van het scooter rijden en verken onze prachtige grensstreek.

INFORMATIE

Wie kan bij ons een Vespa huren?
De bestuurder dient minimaal 23 jaar oud te zijn en te beschikken over een geldig rijbewijs dat ten minste 6 maanden oud is en de laatste 5 jaar niet werd ingetrokken.
Deze voorwaarden gelden niet voor de passagier die meerijdt. Ook kinderen vanaf 14 jaar mogen meerijden achterop de scooter.

Moet ik een helm dragen?
Het dragen van een helm op de scooters is verplicht. Voorafgaand aan uw vertrek kan u bij ons een helm uitzoeken in de geschikte maat. De helmen zijn in de huurprijs inbegrepen.

Is het rijden met een Vespa moeilijk?
Onze Vespa Primavera’s zijn zeer wendbare scooters met een lage zitpositie zodat je eenvoudig kan op en afstappen.
Omdat onze Vespa’s voorzien van automatische versnelling hoef je enkel gas te geven en te remmen.
De meeste mensen kunnen na een paar rondjes vlot rijden.

Als je weinig tot geen ervaring hebt met scooter rijden is het niet wenselijk om per direct met passagier achterop te gaan rijden. Het rijden met passagier heeft namelijk een impact op de wendbaarheid van de scooter waardoor iets ervaring wenselijk is.

Kan ik het hele jaar door een Vespa huren?
De scooters worden verhuurd vanaf 1 maart t.e.m. 30 september. In de herfst en wintermaanden en bij slecht weer blijven de scooters op stal.

Welke snelheid behaalt de scooter?
Onze scooters rijden maximaal 45km/u.

Moet ik de scooter zelf gaan tanken of vol terugbrengen?
De brandstof is inbegrepen in de prijs. Bij afhaling vertrekt u met een volle tank, u hoeft bij terugkomst de scooter niet terug vol te tanken.

Wat bij slecht weer?
“Baolse Brommers” hanteert een goed weer garantie policy. (Onder goed weer wordt verstaan geen storm, hevige wind, langdurige regenval, vrieskou of sneeuw.) Zowel huurder als verhuurder hebben hierbij het recht de boeking 24u op voorhand te annuleren of te verplaatsen naar een andere datum op basis van de voorspelde weersomstandigheden. De huurder dient deze aanvraag per e-mail te verzenden naar tabakshoekje@live.be In geval van een annulatie in hoofde van de verhuurder neemt deze met u contact op middels de door u achtergelaten contactgegevens.

Indien de weersomstandigheden tijdens de huurperiode dermate verslechteren dat er een reëel risico ontstaat op beschadiging of onveilige situaties hebben zowel huurder als verhuurder het recht om de huurperiode vroegtijdig te beëindigen met pro rata restitutie van de verschuldigde huur voor de resterende uren van de huurperiode aan de huurder.